Fundatia Soul to Soul - Ramnicu Valcea
TOTUL MERGE CA PE ROATE
Home      RAPORT DE ACTIVITATE
Printeaza aceasta paginaAdauga la Favorite

 

 RAPORT DE ACTIVITATE
 
2010
si
River Plaza Mall
a organizat in data de 20 februarie 2010 o expozitie de fotografie cu vanzare in scop caritabil, in sprijinul Fundatiei Soul to Soul 
"din suflet pentru suflet"

La acest eveniment au fost prezenti invtitati importanti din orasul nostru printre care: dl. Dr. Prof. Ion Albescu, Romeo Radulescu - viceprimar, presedintele Fotoclubului "Floarea de colt" Dr. Trestian Gavanescu etc. Au fost vandute aprox. 25 de fofografii cu 50 de lei bucata si au fost completate 30 de fise 230 ce reprezinta directionarea a 2% din impozitul pe venitul global cu ajutorul micutilor, elevi de limba engleza ai domnului prof. Eugen Belivac.
Suma stransa a fost de 1400 de lei din vanzarea fotografiilor si din donatii directe pe toata perioada expozitiei (20 februarie - 3 martie).


Multumim organizatorilor! 

 
 
18.01.2010
Fundatia Soul to Soul /Centrul de Recreere si Terapie ocupationala - Gura Vaii, a obtinut Certificatul de acreditare pe urmatoarele servicii sociale: consiliere psihologica, recuperare si reabilitare, socializare si petrecerea timpului liber.
 
2007 

ianuarie - septembrie

Fundaţia „Soul to Soul”, în parteneriat cu Asociaţia Asistenţilor Sociali Profesionişti Vâlcea a derulat proiectul „Paşi spre normalitate”, în perioada ianuarie - septembrie 2007, prin care s-a urmărit creşterea implicării judeţene şi locale pentru realizarea de accesibilităţi în municipiul Rm.Vâlcea. Proiectul s-a derulat cu finanţare din partea Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională prin World Learning, Programul RCSS România

16 februarie

La Centrul de la Gura Văii, proaspăt renovat, copiii şi tinerii cu dizabilităţi din cadrul fundaţiei, precum şi sponsori sau persoane care au fost întotdeauna alături de noi, au sărbătorit într-un cadru festiv cei nouă ani de existenţă a Fundaţiei Soul to Soul.
Au răspuns „prezent” invitaţiei noastre: Virginia Fulgescu de la Direcţia de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Râmnicului, dr. Ion Albescu de la Policlinica Straubing, militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, preotul Mateescu din Gura Văii, Gili Boruz-patron Antogil, Marian Mirea-director ACH, Bobiţă Cătuşanu-manager Proevent.
După o prezentare a activităţii din palmaresul ales al organizaţiei neguvernamentale, s-a făcut o trecere în revistă a modului în care s-a realizat modernizarea şi reabilitarea clădirii de la Gura Văii, iar la sfârşit s-a ciocnit o cupă de şampanie.

28 februarie – 15 mai

Campania de strangere de fonduri „2% din suflet pentru suflet”

6 aprilie

Cu ocazia sfintelor sărbători ale Paştelui, cadrele militare şi personalul civil din Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă «General Magheru» Vâlcea s-au decis să ofere cadouri bătrânilor şi copiilor de la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă din Păuşeşti - Măglaşi şi Fundaţia Soul to Soul (21 de copii cu dizabilităţi).


1 iunie

De Ziua Internaţională a Copilului, Fundaţia Soul to Soul şi-a sărbătorit cei 30 de membri care frecventează Centrul de Recreere şi Terapie Ocupaţională de la Gura Văii. În sprijinul micuţilor cu dizabilităţi au venit Primăria Râmnicului, care a oferit dulciuri şi sucuri, firma Romanor – cu rechizite, şi World Vision cu jocuri şi jucării. Vă reamintim că centrul amintit este frecventat de copiii şi tinerii cu dizabilităţi din cadrul Fundaţiei Soul to Soul, care în fiecare zi de luni până vineri participă la instruiri pentru folosirea computerului, consiliere psihologică şi dezvoltarea creaţiei artistice.

3 iulie

A avut loc în Parcul „Mircea cel Bătrân” un concurs de cros, special creat pentru persoanele cu handicap fizic locomotor. La întrecere au participat opt concurenţi, din cei 15 anunţaţi. Fundaţia „Soul to Soul” a organizat această manifestare cu scopul de a scoate din anonimat anumiţi oameni care suferă de diverse dizabilităţi şi doresc a se afirma şi a căpăta cât mai multă încredere în ei.

2006  

 

In luna ianuarie s-a obtinut acreditarea ca furnizor de servicii sociale destinate persoanelor cu handicap, eliberata de Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie Valcea.

 

 
Ianuarie – Noiembrie
S-au desfasurat activitatile de consiliere psihologica, terapie ocupationala, instruire computer, kinetoterapie in cadrul centrelor Fundatiei Soul to Soul : « Centrul de zi si recuperare kinetoterapeutica » din Rm. Valcea si “Centrul de recuperare si terapie ocupationala” Gura Vaii din comuna Bujoreni. Benenficiari 35 de copii si adulti cu handicap fizic (imobilizati intr-un scaun cu rotile, greu deplasabili, handicap mintal usor). Se asigura transportul copiilor si tinerilor cu dizabilitati de la centru – acasa.

 

 

 

10 aprilie – 15 mai 

Campanie 2 %
 S-au editat fluturasi cu prezentarea fundatiei. Acestia au fost impartiti in autogari, pe strada, zone mai populate, in magazine mari, la locurile de munca ale parintilor beneficiarilor. Actiunea a durat o luna si a fost desfasurata cu sprijinul membrilor fundatiei.

S-au strans 2.400 RON.

 

15 aprilie
Excursie la Mănăstirea Cozia de care au beneficiat 30 de copii şi tineri cu handicap însoţiţi de membrii familiilor. Transportul a fost asigurat de ETA.
 
1 iunie

S-a sarbatorit Ziua Internaţionala a Copiilor la magazinul WinMarkt Cozia, unde s-a inaugurat un nou spaţiu de joaca - MiniLand. La acest evenimet au fost invitaţi 35 de copii şi tinerii cu dizabilităţi din cadrul Fundaţiei Soul to Soul. Copiii au prezentat un scurt spectacol artistic. Copiii au primit cadouri oferite de Proambient, Societatea Straubing, World Vision, reprezentantii magazinul WinMarkt Cozia.

 

 16 iunie
 In data de 16 iunie s-a aniversat ziua Centrului de Recreere şi Terapie Ocupaţională Gura Văii din comuna Bujoreni.

 Noiembrie

Au inceput lucrarile de imbunatatire a spatiului si a cladirii de la Gura Vaii: montare termopan, parchet, reparatii ziduri, tencuieli, varuit, vopsit, s-a instalat centrala termica si calorifere, s-a acoperit terasa centrului.

S-a mai construit o anexa – magazie de unelte.

 

21 Noiembrie

Dansez pentru tine
In noiembrie 2006 am primit o sponsorizare de la emisiunea „Dansez pentru tine” in valoare de 3.000 EURO – din partea sponsorului principal CrisTim si 1.000 EURO din partea echipei PRO TV. 2 membrii ai organizatiei au fost prezenti la emisiune (Rodica si Corina Visinescu).
 
3 decembrie
La sediul Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a fost organizata  o expoziţie, eveniment ocazionat de semnificaţia zilei de 3 decembrie - Ziua Internaţională de Solidaritate cu Persoanele cu Handicap.
Lucrările artistice expuse au fost realizate de copiii şi tinerii cu dizabilităţi din cadrul Centrului de Recreere şi Terapie Ocupaţională al Fundaţiei Soul to Soul, tineri hipoacuzici din cadrul Asociaţiei Naţionale a Surzilor – grupa Vâlcea, cât şi persoanele cu dizabilităţi de la Societatea Independentă a Handicapaţilor Fizic România.
 

 

 
20 decembrie 2006
 Serbarea Pomului de Iarna. 35 de benenficiari ai fundatiei au cantat colinde, au spus poezii si au primit cadouri.
 
21 decembrie - Centrul de Recreere si Terapie ocupationala
                      (cadouri & donaţii de Crăciun)
Rotary Club Râmnicu Vâlcea a realizat o donaţie de echipamente electronice (televizor, frigider), prin intermediul fundaţiei Soul to Soul. Evenimentul a avut loc la Centru de Recuperare pentru Persoanele cu Handicap Locomotor. Cu acest prilej, persoanele cu handicap au primit cadouri de Crăciun, susţinute din fondurile strânse cu ocazia Balului Rotary şi alte donaţii de produse.
 
 
 

RAPORT ACTIVITATE 2005

9 aprilie - Sesiune de informare despre oportunitatea redirectionarii a 1% din impozit

Aceasta sesiune s-a desfasurat la Craiova si participanti au fost reprezentanţi ai organizaţiilor comunitare participante în programul “Învăţare, Participare, Încredere” 2003-2004 şi în proiectul de Dezvoltare a Organizaţiilor Comunitare şi Stimularea Participării Civice 2004-2005 precum şi alte organizaţii comunitare din zona Olteniei interesate în folosirea oportunitaţii 1%.

10 aprilie – 15 mai - Campanie 1%

In cadrul acestei campanii au fost distribuite peste 200 de pliante si 20 afise pentru informarea comunitatii in vederea redirectionarii a 1% din impozitul pe venitul global al fiecarui contribuabil catre organizatia noastra.

20 aprilie – Dezbatere privind problematica persoanelor cu dizabilitati fizice si psihice din regiunea Olteniei

În data de 20 aprilie 2005 a avut loc în sala de conferinţe a Prefecturii Vâlcea întâlnirea regională intitulată „Dezbatere privind problematica persoanelor cu dizabilităţi fizice şi psihice din regiunea Olteniei. Această întâlnire a fost o activitate desfăşurată în cadrul continuării Programului de Dezvoltare a Organizaţiilor Comunitare – „Învăţare, Participare, Încredere” al Asociaţiei Române de Dezvoltare Comunitară Bucureşti, finanţat de Allavida. Organizatorii acestei întâlniri au fost cinci organizaţii neguvernamentale, care au ca numitor comun problematica persoanelor cu nevoi speciale:

●   din judeţul Vâlcea:

Fundaţia Soul to Soul

Asociaţia Profamilia Vâlcea

World Vision România – Biroul zonal Vâlcea

●   din judeţul Dolj:

Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România – filiala Craiova

 Grupul Informal „Inimi Puternice” Craiova.

-11 aprilie sponsorizare Lafarge Romcim

9-11 mai - Conferinta “Incluziunea”

Programul de Dezvoltare Institutionala a Corpului Pacii si Asociatia RENINCO au organizat Conferinta “Incluziunea” pentru a oferi oportunitatea unica de intalnire si discutii intre reprezentanti ai ministerelor care asigura servicii populatiei cu dizabilitati si persoane interesate in domeniu. Discutiile Conferintei au inclus si aspecte legate de lupta pentru drepturile omului si pentru recunoasterea  diverstitatii de nevoi intre cei cu dizabilitati. Conferinta a avut loc in Bucuresti, la hotel Ambasador, iar din partea organizatiei noastre au participat Oana Gradinaru – psiholog si Ambere Friis – voluntar de la Corpul Pacii.

Aprilie-iulie - „Dezvoltarea expertizei şi sustenabilităţii organizaţiilor neguvernamentale din Oltenia”

Centrul Parteneriat pentru Egalitate – CPE a lansat, în luna martie, proiectul „Dezvoltarea expertizei şi sustenabilităţii organizaţiilor neguvernamentale din Oltenia”, proiect finanţat prin Programul Matra-KAP al Ambasadei Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti şi de CPE, cu fonduri de la Fundaţia pentru o Societate Deschisă. Proiectul se adresează organizaţiilor neguvernamentale din judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea şi are ca scop întărirea rolului acestor organizaţii în comunităţile în care îşi desfăşoară activitatea. 

Fundatia Soul to Soul a participat la activităţile principale ale proiectului:

- 23 - 29 aprilie - Selectarea, pe baza unui formlar de aplicaţie a organizaţiilor neguvernamentale beneficiare ale proiectului;

- Mai - iulie - Organizarea de cursuri gratuite de instruire pentru reprezentanţii organizaţiilor selectate în domeniile:

- 26 - 27 mai - Dezvoltare organizaţională; la acest curs din partea organizatiei noastre a participat d-na Erzsebet Diculescu, voluntar.

- 30 iunie – 1 iulie -  Strângere de fonduri; la acest curs din partea organizatiei noastre a participat d-na Erzsebet Diculescu, voluntar.

- iulie – Comunicare; la acest curs din partea organizatiei noastre a participat d-ra Diana Mitulescu, instructor artterapie.

20 decembrie – Serbarea Pomului de Craciun